lauantai 28. syyskuuta 2013

SOC-urheiluvaatteet

Vastapainoksi, muutakin juttua kuin hakeminen, nimittäin urheiluvaatteet! 

Kuva täältä

Tykkään harrastaa liikuntaa monipuolisesti, tosin vaihtelevalla menestyksellä. Liikuntamuodot saattavat varioida elämäntilanteen mukaan, mutta yksi asia on mikä pysyy: hifistely urheiluvaatteisiin. Rakastan laadukkaita ja värikkäitä urheiluvaatteita! Pyrin aina ostamaan mahdollisimman inspiroivaa ja mukavaa päällepuettavaa. Tietysti taloustilanne vaikuttaa myös ostopäätöksiin. 




Kunniamaininnan haluan antaa Stadiumin SOC-vaatteille, joista olen positiivisesti yllättynyt! Värivalinta on mainstream-urheiluvaateliikettä monipuolisempi ja hinta huokeampi verrattuna tunnetuimpiin brändeihin. Myös tuotteiden laatu yllätti käytössä, kesällä ostetut ja kovassa käytössä olleet tuotteet eivät näytä kuluneilta. Vaatteet istuvat hyvin päällä ja näyttävät trendikkäiltä.

Tässä kuva yhdestä ostamastani tuotteesta:


Kuva täältä


torstai 26. syyskuuta 2013

Ensimmäinen valmennuskerta

Ensimmäinen valmennuskerta takana ja voin todeta että tästä se nyt virallisesti alkaa!

Kuva täältä

Ensimmäisellä tunnilla kertasimme lukion matematiikkaa ja teimme esimerkkilaskuja yhdessä. Koen oppivani parhaiten kun joku konkreettisesti käy laskuja läpi, jolloin minulla on mahdollisuus kysyä tarvittaessa apua. Yksinään pohtiminen & pähkäileminen ei palevele parhaiten oppimistani.

Huomasin että lukion matematiikka on päässyt hyvin unohtumaan, joten nyt täytyy ottaa kirja kauniiseen käteen ja alkaa kertaamaan miten ne laskusäännöt menikään :)

Kuva täältä

Oppimistavoista yleisesti vielä, että mind mapit ja käsitekartat ovat kohdallani olleet toimivia. Jos haluaa nopeasti kerrata suuria kokonaisuuksia, ne sopivat siihen täydellisesti! Tosin ei matemaattisissa aineissa ;)

Mind map-kuva täältä

Käsitekartta-kuva täältä   



Ensi kerraksi saatiin PALJON läksyjä, siihen asti, hyviä lukuja hengenheimolaisille!

Valmennuskeskus



Sain tänään Valmennuskeskuksen lääkiksen valmennusmateriaalit! JIHUU, voiko ihminen olla innostuneempi enää edessä olevasta, vuoden pituisesta projektista?! Laatikko sisälsi ennakkomateriaaleja: infokirjelmä, vanhoja valintakokeita ratkaisuineen, matemaattiset apuneuvot,ennakkotehtävät FYKEBI:stä, kohti opiskelupaikkaa-oppaan ja ensimmäisen osan laskusta. Edellä mainittu lasku toimii vahvistuksena kurssille ilmoittautumisesta, joten sen maksaminen on todella tärkeää!

Loppusumman saa maksaa joko osissa tai yhtenä klönttinä, omakohtaisesti suosin jälkimmäistä vaihtoehtoa, mikäli taloustilanne on ensi kuussa suotuisa. Kurssia ennen tulee olla luettuna tai ainakin kerrattuna lukion oppimäärä. Aloitin tämän projektin reilu vuosi sitten. Vielä työsarkaa riittää fysiikan perusteissa sekä kemian ja biologian syventävissä kursseissa.

Kuva täältä

Lukiohistoriastani kahden ollellisen asian verran. Lukioaikainen motivaationi, nykyiseen opiskeluun verrattuna, oli täysi nolla. Toinen fakta on, etten ole käynyt kaikkia vaadittavia, lukion luonnontieteellisiä kursseja. Edessä oleva urakka nykyisessä elämäntilanteessa on siis melkoinen. Ennen kaikkea aion kuitenkin uskoa mahdollisuuksiini, tekemällä parhaani ja positiivisesti psyykkaamalla itseäni ;) Yrittänyttä ei laiteta!


Kuva täältä

Seuraavaksi alkaa siis syväluotaava itseanalyysi opiskelutekniikka-matskujen parissa ja lukusuunnitelman teko, jota sitten tuleekin orjallisesti noudattaa seuraavat kuukaudet ;) Viikkojani rytmittää nyt kaksi kertaa viikossa toteutuva valmennuskurssi.

Tässä esimerkkikuva laatikon sisällöstä:

  
Kuva täältä

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Lukusuunnitelma

Onpa tämä postaus antanut odotuttaa itseään. Itseasiassa, vieläkään en ole kunnolla tervehtynyt, valitettavasti jälkitaudit ovat puskeneet päälle ja kirjoittelen tekstiä blogiini aina oman kunnon salliessa. Kaikesta huolimatta, nyt asiaan!


Kuva täältä

Tästä se alkaa, ainakin epävirallisesti :) Kyseessä on tärkeän lukusuunnitelman teko, jonka tulee kantaa hedelmää seuraavat yhdeksän kuukautta, jonka jälkeen odoton kuin kuuta nousevaa hyväksytty-kirjettä.

 
Kuva täältä

Tavoitteenani on lukea niin paljon kuin ehdin, mutta ennen kaikkea laadukkaasti. Tämä tarkoittaa sitä että vaikka ehtisin lukea tunnin tai kaksi päivässä, haluan että se tieto on selkärankaan asti opittua eikä hauki-on-kala-muisteloa. En pyri lukemaan 24/7 seuraavan vuoden, vaan lukemaan omaan tahtiin pitäen myös rehellisiä välipäiviä. Olen jakanut "lukuvuoteni" kahteen osaan, joista ensimmäinen sisältää kuusi kuukautta lääkikseen lukua, kesken olevien opiskelujen ohessa. Toinen osa sisältää 4 kuukautta pääsykoe-lukemista töiden ohessa. Koko vuoden ajan aion käydä myös valmennuskurssilla. Tulossa on siis rankkaa mättöä!


Kuva täältä

Eka osa koostuu siis koulussa istuttavista teoria tunneista, opinnäytetyöstä ja 3-vuorossa tapahtuvasta työharjoittelusta. Kaiken muun ajan aion pyhittää lukemiselle ja levolle. Toisessa osassa aion lukea ja käydä töissä, joko päivä- tai vuorotöissä. Tavoitteenani on tässä kohtaa pyhittää suurempi osa vapaa-ajastani lukemiselle, sillä aiemmin koulun viemä aika kirjallisista töistä vapautuu käyttööni. Näiden jaksojen väliin jää koulusta valmistuminen, mikä helpottaa myös ajallisesti kuin taloudellisesti tilannettani :)
 
Kuva täältä


Koko ajan aion asennoitua niin että nyt menen sisälle, sillä minulla ei ole muita B-vaihtoehtoja. Uskon että asenteeni, motivaationi, aikaisempi koulutukseni sekä työkokemukseni ovat eduksi. Eikä varmasti myöskään ikänikään tuomasta itsevarmuudesta, itsetuntemuksesta ja kärsivällisyydestä ole haittaa ;)

Ensi postauksessa kerron mihin valmennusfirmaan päädyin!


sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Mononukleoosi

Jo viidettä viikkoa kipeänä, tosin yleisvointi on parempi. Kaiken kuumeilun, kurkkukivun ja muiden oireiden takana olikin flunssan sijasta mononukleoosi. Ennevanhaa taudista käytettiin kansanomaisesti nimitystä pusu- tai suutelutauti. Pusutauti tarttuu syljenvälityksellä, tosin tauti voi tarttua muutenkin kuin pussaamalla esim. pisaratartuntana puhuessa. Todennäköisesti olen tämän ihanuuden saanut työstäni, taitaa kuulua työn varjopuoliin ;) 

Kerronpa teille hieman mikä mononukleoosi on ja missä taudissa on kyse. 


Kuva täältä


Tauti on viruksen aiheuttama, mikä siis tarkoittaa ettei siihen antibiootit tehoa. Faktalohtuna, suurinosa suomalaisista on saanut tartunnan ennen viittä ikävuotta :) Pikkulapset voivat olla täysin oireettomia tai potea lievää kuumeilua (lapsillahan levosta mitatun kuumeen raja on 38 astetta). Mitä vanhempi taudin saanut on, sitä rajummat ovat oireet.

 
Kuva täältä

Näitä valkosoluja tutkitaan "diffissä". Kuva täältä

Mononukleoosi erotetaan perinteisestä "angiinasta" tunnustelemalla leuanalaiset imusolmuketurvotukset ja ottamalla verikoe. Verenkuvasta nähdään onko "diffissä" eli valkosolujen suhteellisissa määrissä, ylimäärin mononukleaarisia leukosyyttejä eli monosyyttejä (suomennettuna onko eniten yksisoluisia valkosoluja, joista taudin nimikin tulee). CRP ja maksa-arvot voi olla normaalit tai hieman koholla.

Kuva täältä

Kuva täältä

Oireina vanhemmilla pusutautilaisilla, pääsääntöisesti esiintyy: korkea kuume, turvonneet kaularauhaset ja/tai muut imusolmukkeet sekä turvonnut, peitteinen nielu. Myös lihas- ja vatsakipuja voi olla. Muita taudista vihjaavia oireita ovat silmäluomiturvotus taudin ensipäivinä, punapilkkuinen ihottuma, maksatulehdus ja suurentunut perna, jonka vuoksi rasvaista ruokaa on vältettävä. Vakavammat oireet ovat harvinaisia ja liittyvät yli 25 vuoden elinikään. Mononukleoosin sairastanut voi jälkitautina kokea voimakasta ja pitkäaikaistakin uupumusta. Syytä uupumukseen ei tiedetä.


Kuva täältä



Hoitona käytetään ensisijaisesti tulehduskipulääkitystä kurkkukipuun, tosin allekirjoittanut suosii kipulääkitystä  àla parasetamol, koska todennut sen pidemmällä aikavälillä vatsaystävällisemmäksi ;) Lisäksi olisi hyvä nauttia runsaasti nesteitä, esim. kivennäisvettä ja mehuja (antioksidantit+energiaa), koska korkea kuume ja hikoilu haihduttaa tehokkaasti nesteet ja suolat kehosta. Huomasin että suun kurlaaminen suolavedellä auttaa ja öitä edeltävästi, tunsin aitoa rakkautta Bafucinin imeskelytabletteja kohtaan. Paras hoito on ennen kaikkea lepo ja omakohtaisen empiirisen kokemukseni puolesta puhun myös puhumisen vähentämisen + tukisukkien (ehkäisee embolioita ja turvotuksia) puolesta. Jälkitautienkin pelossa, kannattaa muistaa myös välttää fyysistä rasitusta kuukauden-parin ajaksi.
 


Yhteenvetona, mononukleoosi on pitkäkestone ja ittestää hittaasti paraneva tauti.