keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Hyvää itsenäisyyttä+korvapuustia!


Eilen oli se päivä kun muistellaan menneitä, ollaan kiitollisia nykyhetkestä ja juhlitaan tulevaisuutta. Hyvää kotimaista itsenäisyyttä meille ja edesmenneille!

Itsenäisyyspäivän kunniaksi päätin nukkua univelat ja leipoa pehmeitä korvapuusteja.




Korvapuustitaikina
50  g                      hiivaa
5  dl                      maitoa
2                           munaa
2  dl                     sokeria
2  tl                      suolaa
1  rkl                    kardemummaa
n. 16 dl                 vehnäjauhoja
150 - 200 g                 voita

täyte
100  g                   voita
1  dl                     sokeria
2  rkl                    kanelia

voiteluun
munaa

Pinnalle
raesokeria tai mantelirouhetta 


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu voi.Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi (annoin omani kohota kaksi tuntia).

Kauli taikina kahdeksi 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä levyille pehmeä voi. Ripota pinnalle sokeri ja kaneli.
Kääri taikinalevyt rulliksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rullat terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla (annoin kohota tunnin).
Voitele kohonneet puustit. Ripota pinnalle mantelirouhetta tai hienoa sokeria. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 min.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti