torstai 12. joulukuuta 2013

Mustikka-Sitruunamuffinit

Vähentyneellä vapaa-ajalla tuli taas pikaisesti leivottua. Joulukuussa on sitä jotain jotakin, joka saa tällaisen leipurisielun uudestaan syttymään. Nyt teki mieli tehdä meheviä ja kirpsakoita muffinseja, joten googlasin ja pinterestasin ideoita. Löysin uuden mielenkiintoisen reseptin, jota modasin makuni mukaan ja positiivisena yllätyksenä päädyin syötävään lopputulokseen.

Paperiset vuoka-kupit olivat parempia kuin silikoniset.


Muffini-ohje: 

16kpl

100g voita
1dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(alk.p.ohjeessa 1 dl ranskankermaa)/ muokatussa versiossa 1 prk kermaviili tai maitorahkaa
n. 2dl mustikoita
2-3 rkl vaniljasokeria
(suosituksena: lisää oman mauan mukaan raastettua sitruunan kuorta tai lemon curdia)

Uuni kuumennetaan 200 asteeseen, sekoitetaan kuivat-aineet keskenään ja vatkataan sulanut voi ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Munat lisätään yksitellen vaahdon joukkoon, voimakkaasti sekoittaen. Lisää nyt ranskankerma/kermaviili/maitorahka ja kuivat-aineet mukaan. Aivan lopuksi lisää jäiset mustikat ja käännä taikinaa muutaman kerran varovasti kauhalla. Jaa taikina 16 vuokaan ja paista muffineita uunin keskitasossa n. 15 min. Tarjoile hieman jäähtyneinä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti