Eilen illalla tuli ylitsepääsemätön tarve leipoa. Pikainen vilkaisu kaappiin, ja muuta kuin suklaakakkua rakentamaan. Itseasiassa, tämä resepti on tehty aikoinaan mokkapaloille, mutta koin aikojen saatossa sopivammaksi muokata sitä. Se on nykyisellään mutaisan suklaakakun ja tuhtien mokkapalojen herkkuristeymä!
Älkää antako raflaavan ulkonäköän häiritä ;) |
Tämä suklaisa "Heartattack"-kakku on suussa sulavaa..nam! |
Pohja:
5 munaa
4,5dl sokeria
4rkl tummaa cacao-jauhetta
4,5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
200g voita
2dl maitoa
ripaus suolaa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen rasvaa, lämmitettyä maitoa ja jauhoseosta. Mikäli käytät matalaa, yli 24cm halkaisijan vuokaa, siirry suoraan ensimmäiseen paisto-ohjeeseen. Jos kaavit taikinan halkaisijaltaan alle 24cm, korkeaan vuokaan, noudata paisto-ohjetta nro 2.
1. Laita uuniin 200´C ja alkup. ohjeen mukaan paista uunista riippuen n. 25-30min keskitasolla.
2. Paista 200´C:ssa 45min alatasolla.
Kuorrutus:
n. 400g tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
120g voita
6 rkl vahvaa kahvia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja kahvi. Sekoita tasaiseksi ja levitä jäähtyneenä pohjan päälle.
!Vinkkinä: seuraavaksi päiväksi leivottuna kakku saa kerättyä jääkaapissa kosteutta ja tarjoiltaessa kakku on mehevä ja täyteläinen, juuri sopivan kostea. Mikäli kakun tarjoaa samantien, kannattaa sitä hieman kostuttaa kahvilla, ennen kuorrutuksen lisäämistä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti