tiistai 16. heinäkuuta 2013

Aurinkoinen #juustopiirakka+resepti

Teinpä työtovereideni iloksi maanataille yhden piirakan. Kiva tehdä tällaisia harjoitusleipomuksia töihin, kun siellä ne näyttää aina menevän kaupaksi ja saa vielä positiivista palautetta kaupan päälle :)
Kiille unohtui liian pitkäksi aikaa jääkappiin!

En ole elämässäni ennen tainnutkaan justopiirakkaa tehdä, joten ajattelin että nyt olisi hyvä aika tehdä sekin. Surfailin ensin erilaisia reseptejä, loputtomalta tuntuvassa ruoka-blogiviidakossa. Lopuksi päädyin varioimaan kaikista resepteistä oman version. Lähdin kauppaan siis ilman suunnitelmia ja annoin spontaanisti ajatuksen lentää. Loppusummassahan se suunnittelemattomuus näkyi, mutta itse lopputulos oli mitä herkullisin, raikas ja vähäkalorinen ;) Kakusta riittää noin. 8-10 hengelle. Hintaa luomukselle tuli siis noin 10€, koska osa aineksista löytyi jo kotoa.


Vaniliini ja vaniljasokerin ero.

Ainekset ovat summittaisia ja määrät karkeasti arvioituja. Tarkat luvut voi pyöristää haluamaan suuntaan ja aineksia voi vaihdella vapaasti, tässä kakussa on vaikea epäonnistua!

Pohja:
200g digestive keksejä
kakun pohja
100g voita

Täyte:
200g tuorejuustoa
2dl sokeria
3 tl vaniliinisokeria
2 rkl puristettua sitruunamehua
5 liivatelehteä
5dl turkkilaista jogurttia
1/3 soseutettua mangoa

Kiille:
1dl appelsiinituoremehua
2/3 soseutettua mangoa
loput sitruunamehusta
4 liivatelehteä

Murskaa keksit ja lisää joukkoon huoneenlämmössä sulanut voi. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtovuoan pohja, jonka halkaisija n. 24cm, leivinpaperilla ja painele keksiseos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita kulhossa sokerit, tuorejuusti ja jogurtti. Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min ajan, lisää sillä välin seokseen soseutettu mango ja sekoita hyvin. Lisää liivatteet kuumennettuun sitruunamehuun. Jäähdytä hieman ja lisää varovasti sekoittaen tuorejuusto-jogurttiseokseen.

Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja laita pakastimeen kiilteen valmistamisen ajaksi.

Soseuta loppu mango, lisää mukaan sirtuunamehun loppu. Liuota liivatteita 5min ajan vedessä, jonka jälkeen liuota ne mikrossa kuumennettuun appelsiinimehuun. Sekoita jäähtynyt appelsiinimehu mango-sitruunaseoksen joukkoon. Jäähdytä seosta 5min ajan jääkaapissa ja kaada kiille kylmettyneen täytteen päälle varovasti. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4tunnin ajan tai seuraavaan päivään, ja nauti muiden herkkusuiden kesken :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti