Kiille unohtui liian pitkäksi aikaa jääkappiin! |
Vaniliini ja vaniljasokerin ero. |
Ainekset ovat summittaisia ja määrät karkeasti arvioituja. Tarkat luvut voi pyöristää haluamaan suuntaan ja aineksia voi vaihdella vapaasti, tässä kakussa on vaikea epäonnistua!
Pohja:
200g digestive keksejä
kakun pohja |
Täyte:
2dl sokeria
3 tl vaniliinisokeria
2 rkl puristettua sitruunamehua
5 liivatelehteä
5dl turkkilaista jogurttia
1/3 soseutettua mangoa
Kiille:
1dl appelsiinituoremehua
2/3 soseutettua mangoa
loput sitruunamehusta
4 liivatelehteä
Murskaa keksit ja lisää joukkoon huoneenlämmössä sulanut voi. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtovuoan pohja, jonka halkaisija n. 24cm, leivinpaperilla ja painele keksiseos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita kulhossa sokerit, tuorejuusti ja jogurtti. Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min ajan, lisää sillä välin seokseen soseutettu mango ja sekoita hyvin. Lisää liivatteet kuumennettuun sitruunamehuun. Jäähdytä hieman ja lisää varovasti sekoittaen tuorejuusto-jogurttiseokseen.
Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja laita pakastimeen kiilteen valmistamisen ajaksi.
Soseuta loppu mango, lisää mukaan sirtuunamehun loppu. Liuota liivatteita 5min ajan vedessä, jonka jälkeen liuota ne mikrossa kuumennettuun appelsiinimehuun. Sekoita jäähtynyt appelsiinimehu mango-sitruunaseoksen joukkoon. Jäähdytä seosta 5min ajan jääkaapissa ja kaada kiille kylmettyneen täytteen päälle varovasti. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4tunnin ajan tai seuraavaan päivään, ja nauti muiden herkkusuiden kesken :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti