maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mansikkaista hyvettä

Ajattelin piristää työtovereitani tekemällä heille mansikkaista juustokakkua, mutta jälleen ei mennyt leipomukset kuin oppikirjoissa :D Olen edelleen vakuuttunut että pienen pieni leipuri asuu sisässäni, se ottaa vain aikansa kasvaakseen isommaksi ja paremmaksi. Tarkoituksena oli käyttää tuoreita pellolta poimittuja marjoja.

 

Löysin internetistä uuden juustokakku-ohjeen ja tein sen mukaisesti kaiken, paitsi laitoin vähemmän liivatetta kuin normaalisti laittaisin ja mansikkamehu-tiivisteen sijasta käytin valmista mansikkamehua. Lopputuloksena oli nestemäinen "kakku", jonka päällä oli vaahtoutunut ja samea kiille. Kollegani töissä yrittivät vakuuttaa, ettei epäilyttävä koostumus onnistunut pilaamaan loistavaa makua ;)


Mitä tästä opittiin? Ainakin kaksi asiaa tuli todettua, tässä kohtaa voisin lainata luonnontieteilijöiden vitsiä: "Jos jokin koe on onnistunut, sitä ei kannata toistaa." :D Toiseksi voisin varmistaa nykkisäännön siitä, että liivatelehtiä tulee käyttää yhtä monta kappaletta, kuin taikinassa on desejä. Onneksi virheistään voi aina ottaa opiksi ja loppujen lopuksi saatiin epäonnisesta leipomisesta työpäivälle positiivinen piristys!

Omistan ihanat työtoverit, ehkä jopa maailman parhaimmat :) nimittäin töihin voi viedä minkälaisia leipomuksia tahansa, ne menevät aina kaupaksi, lisäksi saa positiivista palautetta ja hyvän mielen. Hyvää alkavaa työviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti