Tuoreet mansikat sopivat hyvin myös leivonnaisiin, esim. Kääriviin. Ai mikä on käärivä? No se on kääretorttu :)
![]() |
Rakkaalla lapsella on monta nimeä! |
Tein unelmatorttun salaisen (joka ei enää ole niin salainen ;) reseptiarkistoni pohjalta, jonka modasin äitimuorini elämänviisauksilla.
![]() |
Käärivä on allekirjoittaneen lemppareita! |
Innostuin tekemään kaksi erilaista tortturullaa. Ensimmäisestä tuli kiinteämpi täytteinen (sulatejuusto), joka oli helpompi rullata ja rullasta tuli näyttävämpi. Toinen rulla oli suosikkini, ensisijaisesti maun vuoksi! Tämä suokkini täyte sisälsi taas kevyempää fyllinkiä ja enemmän mansikoita. Ulkonäkö oli sitten rähjääntyneempi :D
Tässä reseptit, joita jokainen voi modata oman maun mukaan:
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl vaniljasokeria
Täyte:
2dl vadelmahilloa
2dl kermaa
2dl turkkilaista yogurttia tai 1 prk sulatejuustoa
2-3rkl vaniliinisokeria
0,5L mansikoita
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuohkeaan vaahtoon varovasti, siivilän läpi kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista keskitasossa 6-7 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä hetken aikaa, tee sillä välin täyte. Vatkaa kermaa vaahdoksi, mausta sokerilla ja lopuksi lisää jogurtti/sulatejuusto. Paloittele puolet mansikoita ja sekoita ne täytteesen.
Kumoa jäähtynyt pohja leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Levitä pohjan päälle ohut kerros hilloa. Lisää puolet pilkotuista mansikoista tortun päälle ja levitä lopuksi kermavaahto-täyte. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi, laita jääkaappiin tai pakkaseen. Tarjoa torttua hymyn kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti