(Tekstissä tuotesijoittelua)
Piirakan tilavuus on kokonainen syväpellinen. |
Piirakan täytettä voi kausiluontoisesti varioida marjoista raparperiin! |
Pohjaan:
4 munaa
4,5 dl sokeria
1,5 dl sulatettua rasvaa
3/4 dl kermaa tai maitoa
6dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Päälle:
2 pss Blå bandin vanhanajan vaniljakastiketta
5dl rasvatonta maitoa
4 dl marjoja tai raperin paloja
4 dl mansikan paloja
2-3 rkl fariinisokeria
Ensimmäiseksi sekoitin vaniljakastike-pussit maidon kanssa. Kastikkeen laitoin hetkeksi kylmään tekeytymään. Seuraavaksi vatkasin kanamunat ja sokerin vaahdoksi kulhossa (kiitos jälleen mittamarin roiskesuojalle!). Seuraavaksi kaadoin taikinaan mukaan yhdistetyt kuiva-aineet, kerman/maidon ja sulan rasvan. Taikinaa sekoitin niin kauan että se näytti tasaiselta ja kaadoin sen koko leivinpallille. Alkuperäisessä ohjeessa lukee että taikinan päälle pitäisi nyt levittää vaniljakastike, mutta itse modasin reseptiä sen verran, että paistoin pohjaa ensin 5-10 minuuttia uunissa. Lopuksi lisätään halutut marja/raparperi-täytteet ja päälle ripotellaan fariinisokeria. Piirakkaa paistetaan 175-200 asteessa 30-40 min, uunista riippuen. (Paistoin 175 asteessa tuon 40 min ja hyvää tuli!)
Resepti on nopea, toimiva ja helposti muokattavissa jokaisen maun mukaan ;) Lopputuloksena hyvänmakuinen piiras, johon ei tarvita kovin erikoisia leivonta-aineksiakaan. Tuota vaniljakastiketta kannattaa pitää muutama paketti varalla kaapissa, sillä siitä on ollut moneksi. Se esimerkiksi todella hyvää myös omenapiirakan lisukkeena, omnom!
Hyväksi ja monipuoliseksi havaittu tuote! |
"Hyvää ruokahaluu!"-Maria Koo
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti